Syftet med denna uppsats var att undersöka vilka attityder konsumenter hade gentemot e-postmarknadsföring och om ointressanta e-postutskick kunde skada den befintliga kundrelationen. Tidigare forskning belyser problemet med e-postmarknadsföring och svårigheter att få konsumenter att ta sig tid att läsa det som skickas ut. Dessutom finns det mycket forskning ur ett företagsperspektiv. Vi ville med den här uppsatsen se e-postmarknadföring ur ett kundperspektiv då det i slutändan är kundens uppfattning gällande marknadsföringen som avgör huruvida marknadsföringskampanjen varit lyckad eller inte.
Våra frågeställningar i denna uppsats är; Vilka attityder har konsumenter gentemot marknadsföring genom e-post, och kan e-postmarknadsföring skada kundrelationer?
Vi har valt att analysera våran empiri genom tidigare använda modeller gällande attityder och marknadsföringsattityder. Empirin i sin tur har samlats in genom en kvantitativ gruppenkät i två klasser vid Karlstad universitet. De slutsatser vi har kunnat komma fram till är att det finns klara tendenser som pekar på att konsumenter har en relativt negativ attityd gentemot konceptet e-postmarknadsföring men trots det har e-postmarknadsföring i många fall visat sig gynsamt för företag då nästan hälften av våra respondenter påstod att de hade köpt en vara eller tjänst till följd av en marknadsföringskampanj via e-post.