Ändra sökning
RefereraExporteraLänk till posten
Permanent länk

Direktlänk
Referera
Referensformat
  • apa
  • ieee
  • modern-language-association-8th-edition
  • vancouver
  • apa.csl
  • Annat format
Fler format
Språk
  • de-DE
  • en-GB
  • en-US
  • fi-FI
  • nn-NO
  • nn-NB
  • sv-SE
  • Annat språk
Fler språk
Utmatningsformat
  • html
  • text
  • asciidoc
  • rtf
Förslag till utformning av nya boenden på Hovfjällets skidanläggning
2004 (Svenska)Självständigt arbete på grundnivå (yrkesexamen)Studentuppsats (Examensarbete)
Abstract [sv]

Hovfjällsområdet är ett område i norra Värmland som har en attraktiv bergs- och skogsnatur. För att bevara denna miljö och även för att främja friluftslivet upprättade Länsstyrelsen i Värmland 1969 ett naturreservat över området. I detta naturreservat bedriver Hovfjället AB en skidanläggning. Företaget vill utöka sin verksamhet med nya boenden i anslutning till nedfarterna, vilket idag inte finns att erbjuda. Uppgiften för detta examensarbete är att ta fram ett förslag till utformning och placering av de nya byggnaderna, som överensstämmer med Länsstyrelsens regler för naturreservatet. Efter studier av dessa reservatsbestämmelser anser vi att det är fullt möjligt att bygga nya boenden på Hovfjället i den utsträckning som skidanläggningen idag efterfrågar och ändå hålla sig inom ramarna för vad naturreservatet tillåter. Vi anser dessutom att en nybyggnation vid skidanläggningen skulle främja turismen i Värmland och Torsby då nya stugor lockar fler besökare och även nya målgrupper till Hovfjället. Förslaget är att det nya området ska bestå av 7 stycken enkelhus och en storstuga. Dessa kommer att ägas och hyras ut veckovis av Hovfjället AB. Fyra av enkelhusen kommer att vara 60 m2 stora och ha plats för 8 personer. De övriga tre kommer att vara 80 m2 stora med plats för 10 personer. Storstugan kommer att ha 36 bäddar i 4-bäddsrum med gemensamma utrymmen för kök, badrum och allrum. Byggnaderna kommer att vara isolertimmerhus med svarta betongtakpannor och spröjsade fönster. De kommer att placeras nära den befintliga bebyggelsen och ”smygas in” i omgivningen för att göra så små ingrepp som möjligt.

Ort, förlag, år, upplaga, sidor
2004. , s. 50
Identifikatorer
URN: urn:nbn:se:kau:diva-49177Lokalt ID: BYI-7OAI: oai:DiVA.org:kau-49177DiVA, id: diva2:1097573
Ämne / kurs
Byggteknik, yrkesexamen, högskoleingenjör
Tillgänglig från: 2017-05-22 Skapad: 2017-05-22

Open Access i DiVA

Fulltext saknas i DiVA

Sök vidare utanför DiVA

GoogleGoogle Scholar

urn-nbn

Altmetricpoäng

urn-nbn
Totalt: 51 träffar
RefereraExporteraLänk till posten
Permanent länk

Direktlänk
Referera
Referensformat
  • apa
  • ieee
  • modern-language-association-8th-edition
  • vancouver
  • apa.csl
  • Annat format
Fler format
Språk
  • de-DE
  • en-GB
  • en-US
  • fi-FI
  • nn-NO
  • nn-NB
  • sv-SE
  • Annat språk
Fler språk
Utmatningsformat
  • html
  • text
  • asciidoc
  • rtf